Aby dlouho sloužil: mořený nábytek z masivu a jeho údržba

Nábytek z masivu, v dnešní době vyráběný za pomoci vyspělých technologií, neztratil nic na svém originálním vzhledu. A k němu získal další praktické a funkční vlastnosti. Které to jsou?

Proč se vůbec nábytek z masivu moří?

Nábytek z masivu je povrchově ošetřen bezbarvými laky nebo oleji a nabízí se velké množství odstínů k moření. Změnou odstínu nábytku doladíte barevné provedení celého interiéru.

Tmavší odstíny upřednostní jednotlivé kusy nábytku v místnosti. Mořením se zvýrazní rozdíly v masivu a plně vynikne originální kresba. Bílá či bělená ložnice z masivu se zachovanou strukturou dřeva zaujme asi každého

  1. Dřevo se mořením zušlechtí
  2. Zvýrazní se jeho typický charakter
  3. Získá požadovanou barvu
  4. Je lépe chráněn jeho povrch
  5. K moření se hodí všechny druhy dřeva

pohled na loznici Naomi

Vybrali jsme za vás: jednolůžková vysoká manželská postel Naomi supra buk a ukázky moření

Jak na údržbu mořeného nábytku z masivu

Pro údržbu povrchů nepotřebujete mnohdy víc než vlhký hadřík a občas trochu přírodního vosku. Nikdy nepoužívejte agresivní leštěnky s rozpouštědly – vyhýbejte se proto všem univerzálním prostředkům, u kterých si nejste jisti jejich účinností. Nemusely by zatočit jen s nečistotou.

Kvalitní zpracování povrchů u nábytku z masivu nevyžaduje žádnou náročnou péči. Stačí, když budete pravidelně utírat prach suchou utěrkou, aby se nedostal do pórů. Nebo nábytek sem tam vysajte – obojí vždy ve směru struktury dřeva. Kvalitní dřevěný nábytek – třeba postele z masivu – se vám za to odmění svou prostou krásou a prakticky nekonečnou životností.

Dejte pozor:

  • Mořený nábytek se špatně snáší s vodou
  • Vyhýbejte se agresivním leštěnkám
  • Mokrým hadrem jen zanesete póry prachem

Jaké jsou ochranné nátěry dřeva?

Ať už jde v našem případě o nábytek do bytu nebo ne, dřevo je i dnes vysoce módní záležitostí. Široká nabídka dřevěného nábytku a mnoho způsobů jeho použití přinesl i různé nátěry na dřevo na jejich povrchovou úpravu:

  • lazury dodají dřevu barevný odstín
  • impregnační prostředky zvýšují odolnost při napadení plísněmi, biologickými škůdci, mechy nebo houbami
  • krycí barvy zakryjí povrch dřeva a maximálně omezí prostup UV záření
  • transparentní laky povrch dřeva zcela uzavřou

Proč nakupovat výrobky od HP nábytek?

Veškerý nábytek je z kvalitní domácí kulatiny a díky své robustnosti vydrží dlouhá léta. Vyniká kvalitním zpracováním a můžete jej snadno kombinovat. Vyberte si z mnoha odstínů moření barvu svého oblíbeného typu dřeva.

Nejsme jen prodejci, známe podrobně výrobky a technologické postupy výroby nábytku. Proto vám rádi odborně poradíme. Při objednávce nad 3 000 Kč vám nábytek dovezeme až domů zdarma!