Matrace do postele

Nabízené matrace

Kvalitní matrace od českého výrobce Virgomat.

Matrace ze studené – HR  pěny:  je moderní polyuretanová pěna vyráběna za studena. Označení High Resilience = vysoce odolný je dáno otevřenou buněčnou strukturou materiálu díky které má vysokou elasticitu, prodyšnost, umožňující ideální ventilaci vzduchu, zabraňující kumulaci nežádoucí vlhkosti a také dlouhodobou životnost. Pro zvýšení komfortu matrací je využívána viscoelastická pěna -označovaná jako “líná pěna“, byla vyvinuta v NASA pro využití v kosmickén prostoru. Unikátní typ polyuretanové pěny s otevřenou buněčnou strukturou, který mění svoji tuhost v závislosti na teplotě. Pěna při kontaktu s tělesným teplem měkne a pružně se přizpůsobuje anatomii těla. Díky tzv. efektu pomalého vracení rovnoměrně rozkládá tlak matrace na lidské tělo, což může mít pozitivní vliv na krevní oběh, může zlepšovat kvalitu spánku a zmírňovat bolesti kloubů. Jsou vhodné pro všechny typy roštů.

Polyuretanové (molitanové) matrace: jsou vyrobeny z tepelně modifikované polyuretanové pěny, vyrábí se v monobloku s případným profilováním.Tyto matrace jsou využívané zejména k příležitostnému spaní nebo tam, kde není kladen důraz na dlouhodobou životnost. Proto je jejich cena nízká.

Vrstvené matrace (sendvičové): jsou tvořeny z několika vrstev a typů materiálů. Standartně se skládají z tužšího jádra (pojená PUR pěna nebo HR pěna) a různě profilovaných ložných ploch z PUR, HR, VISCO a LATEX pěn.Tvoří širokou škálu matrací, od ekonomických, až po vysoce komfortní. Výsledná kombinace dává matracím jedinečné vlastnosti v tuhosti, vzdušnosti a anatomii.  Vhodné na pevné rošty a polohovací rošty. Není doporučeno užívat je na motorových roštech.

Latexové matrace: vyznačují se velkou bodovou elasticitou. Podvolí se jen v místě zatížení, ale ostatní plocha není tlakem ovlivněna. Je to dáno fyzikálními vlastnostmi syntetického a přírodního kaučuku, které jsou využívány v různých poměrech. Latexový material má vysokou hustotu, proto se vyrábí s provzdušnujícími kanálky, které odvádějí vlhkost. Plochy matrace mají anatomické  zóny s rozdílnou tvrdostí a díky tomu se výborně přizpůsobí ležícímu člověku. Latexové matrace je nutné uložit na prodyšný podklad. Jsou přímo určeny na lamelové rošty a především na lamelové polohovatelné rošty. 

  Matrace z bio-pěny: NAWAPUR představuje zcela nový materiál, který byl vyvinutý speciálně pro výrobu matracových jader. Výchozí surovinou je přírodní olej z rostliny verenda (skočec obecný), který se díky revoluční technologii výroby stal základem nových a vysoce kvalitních pěn. Léčivé účinky rostliny verenda jsou známé již po staletí a byly využívány např. již ve staré Indii či v Egyptě. NAWAPUR tak pro svoji výrobu jako první materiál svého druhu využívá vedle nerostných surovin také obnovitelné zdroje, šetří zásoby ropy a zohledňuje tak i životní prostředí. Název Nawapur je odvozen od jména indického léčitele Mahatma Nawa a ze slova PUR = zkratka pro výchozí materiál používaný pro výrobu matracových jader polyuretan.
Pěna NAWAPUR  je charakteristická výtečnou elasticitou, tvarovou stálostí a dlouhou životností. Otevřená struktura buněk zajišťuje dokonalé provzdušnění i mikroklima při spánku. Typický je výrazný barevný design s mramorováním, čímž se stávají jedinečným.

Matrace jsou  díky vysokému podílu rostlinných olejů velmi  vhodné i pro alergiky.