Jak doma sestavit nábytek z masivu?

A není vlastně poněkud těžkopádný, abyste jej v případě potřeby přenesli jinam? Kvalitní nábytek z masivu je vyroben pomocí CNC obrábění, při kterém je možné nábytek spojit různými šrouby a spojovači. Díky kvalitní české výrobě má nábytek z masivu šrouby skryté. Takže jeho vzhled nenarušují.

Masivní nábytek – montáž pochopí i lajk

Propracovaný výrobní program zaručuje jednoduchou montáž. I správný obchodník by mněl i tak znát postup montáže a případně laikovi poradit, jak při montáži nábytku postupovat. Takže se nás nebojte při nákupu zeptat. A jak na montáž? Jednotlivé díly jsou uzpůsobeny přímo pro svůj účel a nemůže dojít k záměně.

 

skladani-posteli

 

 

Jen u skříněk z lamina se jednotlivé díly dělají univerzální. A tam může nastat problém s množstvím děr, které zamotají hlavu i odborníkovi. Je zde důležitá kvalita provedení i tloušťka materiálu. Masivní nábytek by měl být vyroben z 25mm masivu, tenčí materiál jen na vnitřní vybavení. Při záměně dílu (tloušťky) zde při zatížení například televizorem hrozí prohnutí desek – což je známo u levných skříněk.

Nábytek z masivu snadno vyneste i do patra

Masivní nábytek je oblíbený do chat a chalup. Smrkový masiv je asi o 1/3 lehčí než dřevotříska a má větší pevnost, takže nemusíte mít obavy z váhy nábytku při transportu takové komody z masivu do horních poschodí nebo do podkroví.

Takže jaké výhody má nábytek z masivu?

  • Spojovací šrouby jsou skryté a nenarušují vzhled
  • Nábytek snadno sestavíte – nemůžete díly zaměnit
  • Nábytek je lehčí než dřevotříska, vynesete ho i do patra